Timpul.md

Politică 7 Octombrie 2014 | 14:33

Timofti cu un mesaj de felicitare pentru Putin: Excelență, sper să extindem prietenia

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a venit astăzi, 7 octombrie, cu un mesaj de felicitare pentru omologul său rus, Vladimir Putin, care își sărbătorește ziua de naștere.

„EXCELENȚĂ, cu prilejul aniversării zilei Dumneavoastră de naștere, îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez cele mai cordiale felicitări, împreună cu sincere urări de sănătate, fericire și prosperitate”, se spune în mesajul adresat lui Putin, cu ocazia zilei sale de naștere.

În textul felicitării, șeful statului își exprimă speranța că relațiile de prietenie dintre Republica Moldova și Rusia vor fi extinse.

„Republica Moldova acordă o importanță majoră dezvoltării și extinderii relațiilor de prietenie și colaborare cu Federația Rusă. Îmi exprim speranța că, prin eforturi comune, vom reuși să impulsionăm dialogul moldo-rus, atribuindu-i un nou nivel calitativ, în beneficiul țărilor și popoarelor noastre. Dorindu-Vă mult succes în activitatea Dumneavoastră de înaltă responsabilitate, Vă rog să agreați, Excelență, asigurarea distinsei mele considerații”, se mai spune în mesajul semnat de Timofti.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a luat zi liberă, marţi, pentru a-şi sărbători ziua de naştere în taigaua siberiană, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Itar-Tass, în pagina electronică. Acesta a declarat că Putin va fi la "circa 300-400 de kilometri distanţă de cea mai apropiată localitate", dar a refuzat să ofere detalii despre vacanţa preşedintelui şi persoanele care îl vor însoţi.

Peskov a declarat că locul a fost ales pentru că miercuri Putin urmează să viziteze Districtul Federal Siberian.

În timpul preşedinţiei sale, Putin nu şi-a luat niciodată liber de ziua lui, a declarat Peskov. "De această dată, preşedintele a decis să îşi sărbătorească ziua de naştere în acest fel", a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. El a subliniat, de asemenea, că Putin a avut un program foarte încărcat în ultima vreme.

sursa: jurnal.md, mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus