Social

TIMPUL colectează ajutoare pentru familia Culeanu

În luna iulie curent, TIMPUL povestea despre familia Culeanu din orășelul Strășeni, în care ambii soți sunt cu dizabilități fizice și își întrețin cei doi copii doar cu pensia și puținul venit din munca soțului, Petru.

Ulterior, TIMPUL a organizat o campanie socială de ajutorare a copiilor Eugenia și Spartacus și ai părinților lor – Aliona și Petru. Grație cititorilor noștri, familia a primit în dar hăinuțe, cărți, rechizite, alimente, dar și o contribuție financiară din partea redacției și a unui cititor, care a preferat să-și păstreze anonimatul.

Deși atenția redacției, pentru moment, se concentrează pe crearea unui atelier de muncă pentru Petru, în curtea casei, recent, Aliona a trimis o scrisoare în care relata cu modestie despre noile greutăți cu care este nevoită să se confrunte:

„Nu știu dacă fac corect și vă cer ajutorul dumneavoastră. Sunteți oameni ca și noi și tot aveți probleme. Nouă acum ne este foarte greu de când Petru face școala la Chișinău. El mai făcea ceva obiecte din lozie și mai erau bani până primeam pensia sau ajutorul social.

Acum totul e pe seama mea, nouă nu ne ajunge de mâncare. Avem o săptămână de când cu toții mâncăm numai ceai și pâine. Nu am cu ce hrăni fetița, dimineața se duce flămândă, la școală nu-i hrănesc gratis. Le mai fierb hrișcă, orez, macaroane. Ajutorul social este de doar 1500 lei dintre care 500 le dau pe datorii la magazine, restul lui Petru de drum și serviciile comunale, după care rămân cu nimic. Am îndrăznit, cu toată rușinea, să mă adresez la voi, căci nu pot să văd copiii cum se duc flămânzi la școală. E posibil să ne ajute cineva cu ceva să nu mai îndurăm această lipsă de hrană?

Am dureri de cap insuportabile, mai ales acum după ce am căzut. Am fost la spital din cauza durerii de picioare și mi-au spus că e posibil să nu mai merg. Am plâns o săptămână. Mi-au spus să nu merg, să nu ridic greutăți, să nu depun eforturi, dar noi nu avem condiții de trai. Mi-au dat lecuire, dar nu am bani pentru acele medicamente. Mă rog la Dumnezeu, aș da totul copiilor, credeți-mă! Îmi este rușine să caut ajutorul vostru, dar nu am de ales…”

Tratamentul prescris Alionei pentru jumătate de an conține medicamente la prețul total de 3340 lei.

Astfel, redacția TIMPUL revine cu un apel către cititori spre ajutorarea acestei familii. Cei care doresc să-i susțină sunt așteptați la sediul redacției până joi, 26 septembrie, ora 18.00. Colectăm haine de iarnă pentru copii și maturi, cărți, rechizite, dulciuri, alimente nealterabile, bani pentru tratamentul Alionei și lozie, din care Petru împletește coșuri, scaune etc.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *