Timpul.md

Actualitate 9 Iunie 2017 | 06:00

Timpul Local: Florești, Edineț, Ialoveni

Timpul Local în Florești, Edineț, Ialoveni.

Florești

În comuna Ștefănești, raionul Florești, pe 19 noiembrie vor fi organizate alegeri noi ale primarului. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de marți, 6 iunie, a Comisiei Electorale Centrale.
Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a menționat că alegerile noi urmează a fi organizate în legătură cu decesul primarului din comuna Ștefănești, despre care CEC a fost informată.
Timpul.md

Edineț

Centrul orașului Edineţ a fost amenajat și iluminat cu susținerea financiară a Guvernului Germaniei, prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM). Evenimentul de inaugurare a zonei pietonale reparate a avut loc pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului.
„Sunt bucuros că ţara mea a avut aportul ei în dezvoltarea orașului dumneavoastră, astfel încât acesta să devină și mai prosper. Vreau să-i felicit pe copii cu ocazia sărbătorii lor, dar și pentru că în centrul orașului este acum loc unde ei pot să se joace în siguranță, să se plimbe, să alerge, să facă tot ceea ce, de obicei, face un copil. Amenajarea acestei porțiuni a orașului a fost posibilă datorită proiectului „Infrastructură socială și eficiență energetică”, foarte important pentru Guvernul Germaniei. În total, pentru dezvoltarea comunităților rurale din R. Moldova s-au investit circa zece milioane de euro”, a declarat la ceremonie reprezentantul Ambasadei Germaniei în R. Moldova, Florian Seitz.

Ialoveni

Primăria din Ruseștii Noi așteaptă oaspeți la cea de-a cincea ediție a „Festivalului Cireșelor și Vărzărilor”. Astfel, duminică 11 iunie, programul festivalului va începe la ora 13:00 pe stadionul comunei. În cadrul evenimentului, sătenii vor avea parte de concerte, concursuri cu premii și multe vărzări. La cel mai dulce festival, vor participa şi reprezentanți ai Primăriei din satul Peresecina, din comuna Cărpineni, precum şi invitați din România.


Începând cu anul 2017, Societatea pentru Protecția Păsărilor și a Naturii desfășoară un recensământ al cuiburilor de cocostârci. Având în vedere faptul că aceasta este cea mai cunoscută pasăre cuibăritoare în Republica Moldova și ocupă un loc aparte în folclorul nostru național, a venit momentul să aflăm câte cuiburi există în țara noastră. Astfel, fiecare persoană care observă un cuib de cocostârci sau berze albe (Ciconia ciconia), are posibilitatea de a-l include pe hartă, completând chestionarul online aici.

Participarea comunităților locale este deosebit de importantă pentru a asigura un studiu calitativ, iar pentru acest lucru este nevoie în primul rând de date reale luate de pe teren de către observatori care cunosc bine locul (în acest caz, satul natal). De aceea, orice persoană, indiferent de vârstă sau de ocupație, este binevenită să comunice prezența cuiburilor de cocostârci în localitatea proprie.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus