Timpul Local

Timpul Local: Găgăuzia, Ialoveni…

Găgăuzia

Ambasada Lituaniei în R. Moldova va susţine financiar un proiect de modernizare a grădiniţei de copii din satul Avdarma din autonomia găgăuză. Totodată, în grădiniţă va fi efectuată o reparaţie capitală, după care aceasta va fi dotată cu echipamente moderne, inclusiv de asigurare cu apă potabilă de calitate.

Proiectul din UTA Gagauz-Yeri, susţinut de Ambasada Lituaniei, urmează să fie realizat până la finele lunii octombrie 2017 şi are un buget de peste 100 de mii de lei. Aproape 30 de mii de lei constituie contribuţia Primăriei Avdarma.

Anul trecut, Grădiniţa „Sălcioara” din Avdarma a fost reconstruită în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din R. Moldova, implementat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova. Mijloacele alocate de Guvernul României au fost folosite pentru reparația integrală a acoperișului, construcția sălii de sport și dotarea cu echipament sportiv şi mobilier.

MOLDPRES

Strășeni

Festivalul „DeVin&DeGust” este primul eveniment care celebrează Vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și cultura specifice fiecărei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din țara noastră.

Pe 26 august 2017, la Complexul Etno-Cultural VATRA (șos. Chișinău-Ungheni, km 32), puteți participa la o sărbătoare a gustului, aromelor și tradițiilor autohtone, destinată întregii familii.

În afară de cele patru zone dedicate regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, evenimentul va mai cuprinde: Zona pentru teatru gastronomic, Zona de divertisment, Zona de odihnă și Zona pentru copii – decorate în stil rustic și dotate cu toate elementele necesare pentru relaxarea și distrarea amatorilor de delicii oeno-gastronomice.

Festivalul „DeVin&DeGust” este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, Uniunile Viti-Vinicole cu IGP „Codru”, „Ștefan Vodă”, „Valul lui Traian” și Asociația Producătorilor de Brandy și Divin, cu scopul de a pune în valoare potențialul oeno-gastronomic al regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, sporind notorietatea brandului de țară Vinul Moldovei și a vinurilor de calitate cu IGP.

Stirilocale.md

Chișinău

Al treilea târg agro-gastronomic Summer Berry Fair va avea loc pe 6 august în Parcul Catedralei, lângă havuz, cu începere de la ora 10.00.
Vedetele acestei ediții sunt afinele, aroniile, murele, fructele goji, căpșunile târzii, cătina și măceșul!

De data aceasta la târg vor participa un număr record de agricultori: aproape 20 de producători din toate colțurile țării vor veni cu sute de kilograme de pomușoare proaspete, culese direct de pe ogor.

În vânzare vor fi și dulcețuri din afine, sucuri din aronie și alte bunătăți locale gătite din pomușoarele Moldovei. Cei mai iscusiți gastronomi vor veni cu mousse-uri, tarte, smothie-uri și alte deserturi gătite din pomușoare. Și de data aceasta echipa K Lumea va găti clătite live, care vor fi servite cu miere și mure proaspete.

Timpul.md

Un târg de rechizite și articole școlare va fi deschis la Moldexpo în perioada 18 august – 3 septembrie.

Potrivit organizatorilor, care sunt Primăria municipiului Chișinău şi Centrul Expozițional „Moldexpo”, la târg cumpărătorii vor putea găsi haine, modele noi de uniforme școlare, haine sport, încălțăminte și ghiozdane. La fel în vânzare se vor regăsi și cărți – literatură artistică și educațională, rechizite școlare și papetărie.

Timpul.md

Ialoveni

Constantin Istrati, a demisionat din funcţia de director la Întreprinderea comunală Ruseştii Noi din motiv că este de acum la pensie. Este un drept constituţional al fiecăruia din noi.

Astfel, se anunţă concurs cu privire la ocuparea funcţiei vacante de director la această întreprindere fondată de Primăria Ruseştii Noi. Aşteptăm doritorii de a ocupa această funcţie importantă în comuna noastră. Pe lângă aprovizionarea cu apă a locuitorilor, întreprinderea se va mai ocupa şi de colectarea organizată a gunoiului din gospodăriile oamenilor.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *