Eveniment

TIMPUL si Cartea, cea mai de folos zabava

Cotidianul TIMPUL si Editura LITERA au lansat cel mai important proiect cultural propus vreodata in R. Moldova – colectii valoroase de carti in limba romana la preturi mici si foarte mici. Prin aceasta campanie unica, ingenioasa si utila in procesul anevoios de decomunizare si deschidere a ochilor mintii basarabenilor, ziaristii de la TIMPUL demonstreaza ca ei sunt nu numai TIMPUL de dimineata, ci si TIMPUL de maine, TIMPUL viitor.

Elevii de la Liceul teoretic ,,Gaudeamus” sustin aceasta actiune de mare valoare, deoarece nu rateaza nicio ocazie de a procura ziarul insotit de cartea al carei univers tin cu tot dinadinsul sa il descopere. Or, cartea este cel mai de incredere prieten. In acest scop, vineri, la Biblioteca ,,Transilvania” a fost lansat un nou proiect cultural de popularizare a cartii, sub egida profesoarei noastre Alexandra Tanase, in semn de salut si de asigurare a continuitatii actiunii initiate de TIMPUL.

Au fost propuse ca obiective: formarea unui grup de initiativa, avand ca membri liceeni dornici de carte; stabilirea unui calendar cu subiecte de lectura si discutii pana la finele anului de invatamant si acordarea unor certificate de merit celor mai activi membri. Scopul acestui proiect consta in stimularea tinerilor de a lectura cat mai mult, de a ridica nivelul de cultura si de a promova conceptul de societate bazata pe cunoastere.

In fiecare vineri, la ora 16.00, membrii acestui grup si invitatii lor de onoare din randurile scriitorilor, actorilor si ziaristilor se vor intalni la Biblioteca ,,Transilvania” pentru a lua cunostinta de noi opere literare si a discuta pe marginea subiectelor oglindite in acestea. Celebrul nostru cronicar Miron Costin scria ca „nu este alta mai frumoasa si mai de folos in toata viata omului zabava decat cetitul cartilor. Speram ca proiectul lansat la Biblioteca „Transilvania” sa-i indemne si pe altii sa guste din aceasta zabava.

Tina Parfeni,
cl. XII, Liceul „Gaudeamus”

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *