Actualitate

Tineretul libera-democrat a lansat lozinca: Cu stejarul treci hotarul!

Vineri, 27 martie, zi istorica pentru Basarabia, zeci de reprezentanti ai organizatiei de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova au pichetat sediul presedintiei in semn de protest fata de abuzurile regimului comunist la hotarul cu Uniunea Europeana.

George Mocanu, presedintele OT a PLDM, a declarat ca guvernarea comunista incalca in continuare drepturile omului. Saptamana trecuta, doi cetateni romani, Radu Popescu si Razvan Cazacu, au fost arestati, judecati si expulzati din R. Moldova. Tot in aceste zile, mai multi cetateni cu pasapoarte europene n-au putut intra in R. Moldova. Putin mai inainte, a precizat vorbitorul, 50 de studenti basarabeni au fost tinuti in vama Leuseni mai bine de sase ore, fiind impiedicati astfel sa participe la mitingul de protest din 22 martie organizat de PLDM cu genericul „Voteaza fara frica!”.

„Vrem sa traim intr-o tara libera, sa circulam liber in spatiul UE. Ne dorim verde pentru Moldova!”, a spus si Nighina Azizov, vicepresedintele acestei organizatii. Potrivit ei, in putinele zile care i-au mai ramas pana la caderea definitiva, regimul comunist se afla in agonie. Timp de o jumatate de ora, tineretul liberal-democrat a scandat „Verde pentru Moldova!”, „Cu stejarul treci hotarul!”, „Fara vize spre UE, frontiere libere!”, „Jos comunistii!” s.a.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *