Timpul.md

Ultima oră 24 Ianuarie 2016 | 11:10

Tinerii Moldovei lansează campania „Omul sfințește locul”

Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” a lansat astăzi campania de atragere a fondurilor – „Omul sfințește locul”, prin care vor fi reabilitate mai multe monumente istorice importante din Republica Moldova.

Cu ocazia împlinirii a 157 de ani de la Mica Unire realizată prin dubla alegerea a lui Alexandru Ioan Cuza, primul obiectiv al campaniei va fi Piața Unirii Principatelor din Chișinău (intersecția străzilor Ion Creangă și Alba – Iulia, sectorul Buiucani). Piața va fi reabilitată conform proiectului din imaginea atașată. Mai multe detalii despre modalitățile de donare se găsesc pe site-ul nostru, la acest link: http://tinerii.md

Campanie a început astăzi printr-o depunere de flori la Piața Unirii Pincipatelor și își propune să promoveze această locație a orașului, deocamdată, deoarece ea este neglijată de autoritățile locale, iar majoritatea chișinăuienilor nici nu cunosc valoarea simbolică a acestui loc. În zonă lipsesc indicatoarele care să informeze despre denumirea Pieței, iar amenajarea din jurul monumentului este lipsită de conținut și expresie. 

„Ne bucurăm că lumea a decis să vină la această depunerea de flori, mai ales în contextul crizei de la Chișinău. E important să ținem minte istoria și să învățăm de la marii noștri înaintași. Ce a făcut atunci Cuza poate fi făcut și acum – chiar în 2016. E regretabil halul în care a ajuns acest monument care e și o reflecție a situației dezastruase din Republica Moldova. Sper că vom convinge cât mai mulți oameni să doneze pentru reamenajarea locului și că exemplul Unirii de la 1859 poate fi urmat și acum ”, a declarat Vitalie Prisăcaru, reprezentatul Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”.

„Consider extraordinară inițiativa reamenajării Pieței Unirii Principatelor, îndeosebi, pentru că aceasta reprezintă un simbol al succesului în istoria neamului nostru, o dovadă a faptului că un popor devine mai puternic atunci când este unit. Putem fi uniți și acum. Doar așa există un viitor în Republica Moldova – prin Unire”, a punctat Irina Ciobanu, membră al Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”.

Campania de atragere a fondurilor pentru reabilitarea monumentelor istorice „Omul sfințește locul” va continua în 2016 cu alte obiective despre care vom anunța pe parcurs. Sursa: Tinerii Moldovei

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus