Cultură

Tntarii mi-au daruit o noapte fericita

Impingand, pe drum de tara, o roaba de 40 de kg… Asa si-a sarbatorit ieri ziua de nastere artistul plastic Ghenadie Popescu. Dupa ce, inainte de alegeri, a mers astfel sase zile de la Chisinau pana la Naslavcea, sambata, Popescu s-a pornit la Giurgiulesti. Artistul are in roaba doua genti – una rosie si alta albastra, simbolizand, impreuna cu roaba galbena, atat tricolorul, cat si punguta cu doi bani.

 

„Nimic nu e mai minunat, decat sa-ti vezi tara asa, mergand pe jos, la bordul unei roabe. Din masina sau autobuz, nu observi nimic, dar astfel poti cunoaste fata adevarata – frumoasa si saraca – a R. Moldova”, asa isi explica artistul noua calatorie. Popescu ne marturiseste ca, inainte de ziua sa de nastere, a petrecut o noapte de-a dreptul fericita. „In drum spre Naslavcea, dormeam noptile pe dealuri, ca sa nu ma piste tantarii. Dar sambata seara bureza si m-am aciuat intr-o padure. A fost o noapte fericita, pentru ca tantarii au hotarat sa-mi faca un cadou de ziua mea de nastere si m-au lasat in pace. Numai un arici mi-a tusit toata noaptea la ureche – se vede ca am intrat in zona lui de influenta si el s-a simtit deranjat”.

Pe drum, Popescu mananca branza, rosii, ceapa, usturoi si ardei, produse cu care si-a umplut de la Chisinau cele doua genti. Intrebat de noi daca va bea un pahar de vin de ziua sa de nastere, artistul a negat categoric: „Vinul e o chestiune de surplus, o chestiune prea civilizata si prea complicata pentru mine acum. Eu vreau sa vad limpede tot ce se intampla in jurul meu, dar nu sa ma imbat si sa visez… Altminteri, ce rost are sa bat drumul?”. Ieri-seara, Popescu ne-a spus de la Cimislia ca-si planifica sa ajunga la Giurgiulesti la finele acestei saptamani.

Nota redactiei: Alaturi de artistul Ghenadie Popescu, ieri si-au mai serbat ziua de nastere jurnalistul Pavel Paduraru si primarul Dorin Chirtoaca. La multi ani tuturor!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *