Actualitate

Tractoare politice

Peste 30 de milioane de lei datoreaza un sir de agenti economici din agricultura pentru mijloacele tehnice distribuite de guvernarea precedenta prin intermediul Statiilor tehnologice de masini si tractoare. Informatia a fost prezentata in cadrul unei intruniri a sefilor directiilor agricole raionale care s-a desfasurat recent la Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare (MAIA).

Datoriile au o vechime de aproape cinci ani. In anii de guvernare comunista in Republica Moldova au fost create 230 de asemenea statii. Ele au fost utilate cu tehnica agricola procurata prin concurs si data spre exploatare unui sir de beneficiari. Consiliilor raionale li s-a cerut sa prezinte scrisori de garantie privind achitarea pentru mijloacele tehnice livrate.
Surse din guvern informeaza ca in prezent este in plin proces reactivarea scrisorilor respective, ceea ce inseamna fortarea procesului de stingere a datoriilor.

Ministrul MAIA, Valeriu Cosarciuc, a declarat ca, in anumite cazuri, la interventia organelor Procuraturii, banii vor fi sustrasi din conturile consiliilor raionale. „In alte cazuri, a declarat Cosarciuc, situatia ne va obliga sa retragem masinile agricole de la actualii lor utilizatori, pentru a le da celor care le pot gestiona eficient. Sunt destui oameni care stiu cum sa le foloseasca, sa presteze servicii, sa faca bani si sa achite costurile”.

Conform unei liste prezentate de conducerea Intreprinderii de Stat „Moldresurse”, cele mai mari datorii le au raioanele Basarabeasca (1.013.399 lei), Cahul (1.942.760 lei), Causeni (1.036.755 lei), Edinet (1.571.312 lei), Hancesti (1.546.853 lei), Ialoveni (1.281.414 lei), Ocnita (1.022.784 lei), Rascani (1.899.688 lei) si UTA Gagauzia (1.884.833 lei).
(Info-Prim Neo)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *