Timpul.md

Actualitate 9 Decembrie 2017 | 15:26

Traian Băsescu, declarație EXPLOZIVĂ după o vizită în Republica Moldova: „Entuziasmul legat de Unire a fost extraordinar”

Traian Băsescu a fost de curând într-o vizită în Bălți, al doilea ca oraș ca mărime din Republica Moldova unde a fost surprins plăcut de atitudinea oamenilor.

Fostul președinte al României s-a arătat foarte încântat de entuziasmul participanților la eveniment în ceea ce privește unirea cu România. „Împreună cu Anatol Șalaru şi Constantin Codreanu am fost în Republica Moldova, la Bălţi, cel mai mare oraş după Chişinău. În acest oraş, din 1990 şi până acum, alegerile au fost câştigate numai de partide pro-ruse.

Dezbaterea pe care am organizat-o a fost legată de Unirea Republicii Moldova cu România. Trebuie să recunosc, entuziasmul celor aflaţi în sală, legat de Unire, a fost extraordinar”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Nu vor în UE

Un sondaj de opinie zădărnicește planurile și demersurile politicienilor români pentru accelerarea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană și NATO.

Dacă duminica viitoare ar fi organizat un referendum în care cetății ar trebui să aleagă între integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană sau cea Eurasiatică, 36% dintre alegători ar vota pentru integrarea în UE, în timp ce 42% ar opta pentru integrarea în Uniunea Eurasiatică, arată datele unui sondaj efectuat, în luna noiembrie, de Asociaţia Sociologilor şi Demograficilor din Republica Moldova, citat de Unimedia.

Dintre cei chestionaţi, 9% au declarat că preferă ca Republica Moldova să nu adere la niciunul dintre cele două blocuri. Totodată, dacă în cadrul unui referendum s-ar întreba dacă doriți aderarea Moldovei la NATO, 61% dintre respondenți au răspuns că „NU”, iar 22,5% au dat un răspuns pozitiv, în timp ce 6,8% nu ar ieși la vot.

Sursa: Evz.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus