Sport

Trei echipe din provincie vor debuta in Divizia Nationala

Dupa ce jurnalistii sportivi au remarcat de mai multe ori faptul ca, din cauza crizei financiare, mai multe echipe de fotbal din R. Moldova pot abandona programul competitional, patronii cluburilor si-au „strans cureaua” si s-au declarat pregatiti sa porneasca intr-o noua aventura in Divizia Nationala. Mai mult decat atat, Federatia Moldoveneasca de Fotbal (FMF) a decis ca in noua editie a campionatului in esalonul superior sa evolueze cu trei formatii mai mult. Cel putin asa a declarat presedintele FMF, Pavel Cebanu, solicitat de reporterii unui portal sportiv.

Important este ca toate aceste trei formatii, promovate din Divizia A, reprezinta localitati din provincie unde fotbalul mare este asteptat de mai mult timp: Viitorul Orhei, Gagauzia Comrat si Sfantul Gheorghe Suruceni. Este de remarcat ca, din acest trio, doar formatia din Orhei a obtinut un loc de promovare, clasandu-se pe prima treapta a clasamentului. Conducerea FMF a declarat insa in cateva randuri ca sanse de a accede in Divizia Nationala au, inainte de toate, echipele cu o infrastructura dezvoltata, astfel ca Gagauzia a promovat de pe locul patru, iar Sfantul Gheorghe – de pe treapta a 11-a a clasamentului Diviziei A. Celelalte formatii care se vor alinia la start sunt competitoarele din editia trecuta a esalonului superior: Sheriff Tiraspol, Dacia Chisinau, Iskra-Stal Rabnita, Zimbru Chisinau, Dinamo Tighina, Olimpia Balti, FC Tiraspol, Nistru Otaci, Academia UTM Chisinau si CSCA-Rapid. Astfel, competitoarele din Divizia Nationala au ajuns la „numarul dracului” – 13, urmand ca in cel mai scurt timp (probabil anul viitor) sa ajunga la formula optima acceptata de FMF, adica cea de 14 echipe.

Acest efort impresionant al finantatorilor, in conditiile economice austere ale republicii, nu poate fi decat salutar, dar nimeni nu poate garanta ca numarul majorat de competitoare nu va diminua calitatea jocului prestat. Microbistii nu au uitat inca acele scoruri de 7-0, 8-0, 9-0, care nu constituiau o raritate pentru campionatul moldovenesc si care nu faceau fata imaginii fotbalului autohton. Speram totusi ca formatiile noastre s-au maturizat la nivelul cuvenit pentru a nu se compromite in disputele cu liderele clasamentului. Reamintim ca startul editiei a XIX-a a campionatului in Divizia Nationala va fi dat la 5 iulie 2009.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *