Ultima oră

Trei lungmetraje româneşti au fost selectate în competiţia Festivalului de Film de la Cannes

Cel mai recent film al lui Cristian Mungiu, Bacalaureat, este o dramă despre educaţia parentală, cu acţiunea plasată într-un oraş mic unde toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Este primul lungmetraj în care Mungiu se concentrează pe personajul masculin, un doctor interpretat de Adrian Titieni.

Sierra Nevadaîn regia lui Cristi Puiu este istoria unei comemorări care nu mai are loc și „povestea celor care aleg să trăiască în realitatea imediată atunci când sunt cuprinși de o suferință de neînțeles”.Noul film al regizorului Cristi Puiu spune povestea unui neurolog întors de la o vizită în scop profesional la Paris pentru a lua parte la parastasul tatălui său.

Selectat în competiţia Un certain regard, filmul Câini în regia lui Bogdan Mirică e o dramă-thriller care are loc în România rurală, aproape de granița cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman e treptat martorul unor evenimente bizare, și o senzație generală de amenințare plutește în aer.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film dela Cannes va avea loc în perioada 11- 22 mai 2016.
 
Sursa: radioromaniacultural.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *