Opinii și Editoriale

Trei ministri de Interne baga Moldova in sperieti

Pe esichierul politic electoral se limpezesc apele. Luni, la emisiunea „In profunzime” de la PRO TV, Vitalia Pavlicenco a anuntat ca formatiunea sa, PNL, se retrage din campania electorala in favoarea partidelor liberale. Acelasi lucru il anuntase anterior si Anatol Petrencu, liderul MAE. Pe dreapta, au ramas in suspans ecologistii. Pe stanga, pepecedistii continua obraznic sa mearga incurajati de PCRM.

Pe centru-stanga, Tarlev i-a furat lui Petrache Uniunea Centrista si s-a dus la Braghis, iar Diacov il lasa pe Lupu sa-si faca mendrele. Anume Lupu continua sa tulbure capul alegatorului. Unii dintre alegatori pun la indoiala sinceritatea celui care a fost mana dreapta a lui Voronin, iar altii au inceput sa inteleaga viclenia comunistilor prin plasarea lui in tabara democratilor. Cei care inteleg le explica celorlalti: „Amintiti-va povestea „Capra cu trei iezi” si o sa intelegeti cine e Lupu. Comunistii l-au trimis pe Lupu la „casa” electoratului democrat, iar Diacov este iedul care i-a deschis usa…”. Totusi, majoritatea sunt convinsi ca, in realitate, electoratul se va razbuna pe Marian asa cum capra din vestita poveste s-a razbunat pe lup.
In sfarsit, merita sa fie aplaudat gestul celor de la MAE si PNL. Ei au inteles ca nu mai are rost sa ajunga la scrutin si au chemat alegatorii sa sustina PLDM, PL si AMN. Daca si Braghis, si Diacov ar face acelasi lucru, Voronin ar ramane cu buza umflata, precum ii sta tot mai bine in ultima vreme.

Acum, cea mai importanta este sinceritatea electoratului. Scrutinul din 5 aprilie si evenimentele din 7-8 aprilie au aratat cine si ce reprezinta in societatea noastra. Mai ales frumoasa si legendara rezistenta incoruptibila a liberalilor parlamentari in ziua de 3 iunie, cand n-au cedat comunistilor „votul de aur”, face ca lupta pentru viitorul politic al R. Moldova sa se dea intre doua tabere absolut diferite. Pe de o parte – PLDM, PL si AMN, care reprezinta si apara interesele democratilor si proeuropenilor, iar pe de alta – PCRM, care reprezinta electoratul prorusesc, antiromanesc si antieuropean. Primii sunt intr-o situatie defavorizata in aceasta campanie, deoarece au terminat banii in prima campanie si, probabil, au obosit in hartuiala declansata de Voronin impotriva lor prin structurile statului. Ceilalti, comunistii, ataca de parca ar merge in ultima lupta. Azi, Vladimir Voronin da lumii unul dintre cele mai clasice exemple cum, intr-o campanie electorala, pot fi folosite masiv structurile statului sau prin ce metode poate fi manipulat electoratul. Trei ministri de Interne – Vladimir Voronin, ex-ministru de Interne, Vladimir ?urcan, fost sef al MAI, si Gheorghe Papuc, actualul ministru -, impreuna cu prim-ministrul Zinaida Greceanai, pe care poporul a poreclit-o Anka pulemiotcita, au mobilizat politia si fac ravagii prin localitatile dintre Nistru si Prut. Ei nu fac campanie electorala, ei baga lumea in sperieti. Au ametit-o cu minciuni si amenintari. Chiar si preotii au inceput sa laude diavolul in biserica! Ieri, n-am reusit sa va spun un caz din Fantana Alba, raionul Edinet. Acolo si dascalita, si cei din corul bisericii fac propaganda pentru comunisti. Cum sa nu-ti pui mainile in cap si sa fugi din tara asta? Dar nu, anume noi trebuie s-o salvam, ca-i a noastra, nu a veneticilor si tradatorilor. Iata de ce, la 29 iulie, va trebui sa mobilizam la alegeri toate rudele, prietenii si cunoscutii nostri cu indemnul de a sustine PLDM, PL sau AMN, partidele care nu ne-au tradat, care au readus demnitatea si speranta in randurile tineretului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *