Eveniment

Trenul Unirii, tras de o locomotivă tricoloră, pleacă marţi dimineaţă din Gara de Nord către Iaşi

La casele de bilete din marile gări, călătorii vor primi câte un simbol tricolor, semn al unirii românilor.

"Este o realitate faptul că dezvoltarea domeniului feroviar este una dintre mizele viitorului. Şi asta nu numai pentru că trenul reprezintă una dintre opţiunile cele mai prietenoase cu mediul înconjurător, ci şi pentru că trenul este mai mult decât un mijloc de transport. Călătoria cu trenul uneşte destine, oameni şi locuri. Doresc tuturor românilor cât mai multe călătorii frumoase cu trenul şi, de Ziua Unirii, va urez: La mulţi ani!", a declarat Iosif Szenteş, director general al CFR Călători.

Trenul Unirii va avea că pasageri speciali un grup de biciclişti care, potrivit reprezentanţilor companiei, vor duce spre Iaşi mesajul unirii pe de o parte, iar pe de altă parte vor consemna faptul că trenul, un mijloc de transport prietenos cu mediul că şi bicicletă, "face că distanţă dintre oameni şi locuri să dispară".

"Bicicliştii munteni vor merge la Iaşi, unde împreună cu bicicliştii moldoveni vor dansa Hora Unirii pe biciclete. Evenimentul bicicliştilor este organizat de Adevăraţii VeloPrieteni România şi Probikeaddiction Iaşi", a declarat Mihai Denes, vicepreşedintele Asociaţiei Adevăraţii Veloprieteni.  

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *