Timpul.md

Actualitate 12 August 2014 | 15:24

Trenurile din România circulă cu viteză redusă din cauza caniculei și cu întârzieri de 30-40 de minute

Trenurile de marfă și călători din România vor circula, în intervalul 12 - 14 august cu viteză redusă, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer și la nivelul solului, se arată într-un comunicat remis de Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA.

'În perioada caniculară, cuprinsă în intervalul 12 — 14 august, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer și implicit la nivelul solului, vor fi introduse limitări de viteză în circulația trenurilor. Astfel, în data de 12 august, începând cu ora 11,30, viteza de circulație a trenurilor de marfă și de călători se reduce cu 10-50 km/h față de viteza normală, pe anumite secții de cale ferată. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfășoare în condiții de siguranță', se arată în comunicatul citat.

Reducerea vitezei de circulație va atrage după sine întârzieri la destinație, în medie, de 30-40 de minute/ tren, funcție de traseul trenului din graficul de circulație.

'În cazul trenurilor de lung parcurs, care tranzitează mai multe județe aflate sub avertizarea Administrației Naționale de Meteorologie ANM de caniculă, este posibil să apară întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren. Măsura de reducere a vitezelor de circulație, în anumite intervale de timp în care temperaturile depășesc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranța traficului feroviar și, de asemenea, este aplicată de toate administrațiile de cale ferată, la nivel european. Este important de menționat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate în șină depășesc 50 de grade C', se mai spune în comunicat.

sursa: agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus