Ultima oră

Tricolorul pe Arcul de Triumf

Evenimentul a fost marcat şi de un incident. După ce drapelele au fost arborate pe centrul Arcului de Triumf de grup s-au apropiat ofiţeri de securitate. „Cei de la Serviciul de securitate au spus că drapelele nu le permit să supravegheze zona cu camerele video, de aceea drapelele atentează la securitatea naţională. Ne-au rugat ori să le ridicăm, ori să le scoatem cu totul. Le-am spus că avem autorizaţie şi le-am arătat-o. Iar ei au spus că, dacă doresc, într-o oră nu avem autorizaţie. Am încercat să filmez şi mi-au interzis. Au început chiar să se adreseze destul de brutal", povesteşte Mircea Surdu, unul dintre iniţiatorii acţiunii. Conflictul s-au consumat când părţile au căzut de acord să mute drapelele la colţurile Arcului de triumf.

Grupul de acţiune „Deşteptarea” şi-a început activitatea la 28 iunie curent, iar campania de sensibilizate pentru schimbarea art. 13 a fost lansată pe 31 august.

Următoarea acţiune a grupului este un marş pe bulevardul Ştefan cel Mare, la 1 decembrie, pentru a sărbători Marea Unire a principatelor româneşti.

Sursa: Info-PrimNeo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *