Frumusețe

Trucuri pentru revigorarea pielii arse de soare

Trăim cu ideea, sau mai bine zis sperăm că nu ne va pârjoli soarele şi că nu vom avea probleme. În scurt timp realizăm că imaginaţia noastră a dat greş, că speranţele au fost spulberate, dar în schimb am devenit fericitele câştigătoare ale unui aşa-zis bronz roşu-intens! Asta se întâmplă dacă stăm la soare mai mult decât trebuie, dacă nu folosim cremele potrivite, sau dacă din exces de zel şi o dorinţă nestăvilită de a ne bronza, folosim uleiul de soare în loc de cremă cu factor de protecţie. În cazul în care ai ajuns într-o astfel de situaţie, ai la îndemână câteva trucuri la care poţi apela pentru ca pielea ta să redevină… normală, iar tu să te simţi mai bine.

Pilula de… aspirina

Chiar dacă nu îţi vine să crezi, acest medicament reduce inflamaţiile, deci calmează iritaţiile şi roşeaţa. Foarte important este să iei pastila cât mai repede după expunerea la soare.

Crema hidratantă

Atunci când ne expunem pielea la soare, ea se va deshidrata. Tocmai de aceea, hidratarea este atât de importantă în această perioadă a anului. Roşeaţa provocată de soare poate fi vindecată cu o loţiune specială pentru după plajă, calmantă, hrănitoare şi hidratantă. Este important să ai în vedere faptul că loţiunile care conţin ingrediente antiinflamatoare, precum aloe vera sau soia, scad gradul de uscare şi iritare. Aplică loţiunea cât de des posibil.

Vechiul şi banalul iaurt

Dacă nu ai foarte mare încredere în cremele din comerţ, iaurtul este un tratament naturist foarte eficient atunci când te arde soarele. Vei simţi imediat o senzaţie de răcorire, iar culturile de bacterii active din iaurt îţi vor corecta pH-ul pielii şi vor începe procesul de vindecare.

Exfolierea

Dacă ai omis să te ridici la orele critice de la soare, este clar că pielea ta este roşie şi că se va exfolia. După ce îţi va trece senzaţia de arsură, pe piele se vor forma mici beşicuţe care se vor sparge şi, evident, pielea se va exfolia. Încearcă să foloseşti o mască abrazivă pentru pielea ta, să o exfoliezi complet pentru a favoriza regenerarea.

Crema de protecţie solară

După ce ai trecut printr-o perioadă de cruntă suferinţă, cu siguranţă vei face tot posibilul ca atunci când mergi la plajă să nu uiţi de cremele de protecţie solară. Oricât de mult ai vrea să te bronzezi, vei conştientiza că sănătatea ta este mult mai importantă decât aspectul măsliniu al tenului.

TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *