Actualitate

Trump spune că Beijingul va intensifica sancţiunile Coreei de Nord

"Preşedintele chinez Xi a declarat că intensifică sancţiunile contra Coreei de Nord", a scris Donald Trump, pe Twitter, din Hanoi, penultima etapă a turneului său asiatic.

În cadrul vizitei de joi la Beijing, preşedintele american i-a cerut lui Xi Jinping să crească presiunea asupra regimului nord-coreean, care a efectuat, la începutul lunii septembrie, un nou test nuclear, conform Agerpres.

"China poate rezolva această problemă uşor şi rapid", arăta Trump, avându-l alături de omologul său chinez.

Într-un alt tweet postat duminică, preşedintele american s-a referit direct la liderul de la Phenian. "De ce m-ar insulta Kim Jong-Un spunându-mi "bătrân", când eu nu i-aş spune niciodată "scund şi gras"? Da, încerc din răsputeri să fiu prieten cu el – şi poate într-o zi se va întâmpla !", a scris Trump.

Pe acelaşi subiect, preşedintele american a precizat, potrivit Reuters, că ar fi posibil să se împrietenească într-o bună zi cu liderul nord-coreean şi că asta ar fi "foarte, foarte frumos", dar nu ştie dacă se va întâmpla aşa ceva.

Întrebat la o conferinţă de presă în Vietnam dacă s-ar vedea prieten cu Kim, Trump a răspuns: "Ar fi straniu să se întâmple asta, dar e o posibilitate".

Totodată, el s-a referit, într-o altă postare, şi la Rusia, întrebându-se când toţi cei "plini de ură şi proşti" îşi vor da seama că "a avea o relaţie bună cu Rusia este un lucru bun, nu unul rău".

Sursa: Capital.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *