Actualitate

Trupele de Carabineri vor fi reformate de un italian

Inițiativa vine din partea Ministerului Apărării italian și are ca scop consolidarea colaborării bilaterare, aceasta are menirea să ofere suport și consiliere în coordonarea și supravegherea acțiunilor de instruire desfășurate de către Trupele de Carabineri din R. Moldova în domeniul gestiunii ordinii publice, a controlului teritoriului și a competențelor în cadrul activităților de combatere a fenomenelor teroriste.

Potrivit unui proiect de lege inițiat de Ministerul Afacerilor Interne, consilierul va fi trimis de către Ministerul Apărării italian într-o misiune pe termen de un an, eventual renovabilă, fără vreo obligație financiară din partea Guvernului Moldovei.

Consilierul va beneficia de imunitate de justiție penală pentru acte sau ominiuni comise în exercițiul funcției conform prevederilor Comisiei de la Viena din 1961, cu privire la relațiile diplomatice.

Ministerul Afacerilor Interne a inițiat, începând cu 21 iunie, consultarea publică a proiectului Hotărârii Guvernului cu privire la iniţierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului, întocmit prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind detașarea unui consilier italian pe lângă Guvernul Republicii Moldova. 

deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *