Timpul.md

Ultima oră 18 Februarie 2016 | 11:36

Turcia acuză regimul lui Assad că ar fi organizat ATENTATUL TERORIST din Ankara

Un cetăţean sirian, identificat după amprente, a comis, miercuri seara, atacul cu vehicul-capcană de la Ankara, în urma căruia au murit 28 de persoane, a informat, joi, publicaţia turcă Yeni Safak, citată de Reuters online.

Se presupune că atacatorul, identificat cu numele de Salih Necar, a ajuns pe teritoriul Turciei împreună cu refugiaţi din Siria. Amprentele i-au fost luate când a intrat în ţară, şi astfel, a putut fi identificat de poliţie, relatează site-ul publicaţiei Yeni Safak.

Ziarul Yeni Safak nu a specificat sursa acestei informaţii. Atacul nu a fost încă revendicat.

Potrivit acestei publicaţii, vehiculul folosit în atacul care a avut loc în apropierea sediului Statului Major general al armatei turce, nu departe de Guvernul şi Parlamentul Turciei, a fost dat spre închiriere în oraşul turc Izmir, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

O sursă din cadrul securităţii a spus că potrivit primelor informaţii, militanţi kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sunt responsabili pentru acest atac.

Cel puţin 28 persoane au murit, iar alte 61 au fost rănite în atentatul comis miercuri seară în centrul oraşului turc Ankara. Explozia a vizat autocare militare care erau oprite la un semafor, a anunţat armata turcă.

Reuters.com 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus