Actualitate

Turismul a crescut masiv în România din cauza atentatelor din Europa

„România este vedeta sezonului 2016, cu creşteri mari faţă de anul 2015 la pachetele turistice. Atât litoralul românesc, Delta Dunării, staţiunile balneare precum Băile Felix, Sovata, Herculane, Călimăneşti – Căciulata, Covasna sau Vatra Dornei, dar şi regiuni precum Bucovina au fost foarte solicitate de turiştii români. Cererea pentru vacanţele în ţară este în creştere datorită siguranţei pe care o oferă ca destinaţie turistică România, dar şi datorită investiţiilor realizate de unii hotelieri în modernizarea unităţilor de cazare şi a programelor de divertisment”, este de părere Lucia Morariu, proprietara agenţiei de turism Eximtur din Cluj -Napoca.

Agenţia de turism Eximtur din Cluj-Napoca, deţinută de familia Morariu, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de 27,5 mil. euro, în creştere cu 18% faţă de perioada similară a anului anterior, iar pentru întreg anul estimează o cifră de afaceri de 47 mil. euro, potrivit oficialilor companiei.

Anul acesta, Eximtur a scos la vânzare şi pachete noi de vacanţă, precum croaziere în fiordurile norvegiene, în Insulele Canare-Madeira-Maroc sau în America de Sud, dar şi vacanţe de grup pentru schi şi sporturi montane în Franţa, pachete turistice în destinaţii exotice sau îndepărtate (Insulele Maldive, SUA, Republica Dominicană, Indonezia, Mauritius, Thailanda) iar pentru Revelion 2016/2017 vinde sejururi în Republica Dominicană.

„În ceea ce priveşte destinaţiile externe clasice, Grecia se află pe primul loc datorită diversităţii destinaţiilor de litoral, apropierii culturale şi teritoriale cu România, urmată de Turcia (Antalya), de Bulgaria, care înregistrează o creştere de 11% datorită preţurilor bune practicate”, precizează Lucia Morariu.

Românii au lăsat pe vacanţe în străinătate 693 milioane de euro în primele cinci luni din acest an, mai puţin cu 3% faţă de perioada similară a anului anterior, aceasta fiind însă prima scădere din 2009.

Pe piaţa agenţiilor de turism, Eximtur concurează cu Touring Europabus (Dragoş Anastasiu), Christian Tour (familia Pandel), Paralela 45, dar şi agenţia de turism online Vola (controlată de Interactive Travel Polonia) sau Paravion (Happy Tour). În România, businessul total al agenţiilor de turism se ridică la aproape 4 miliarde de lei, potrivit ultimelor date disponibile.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *