Sport

Turneu de kickboxing la Ungheni

Cei mai puternici practicanti ai stilului oriental kickboxing, aflati in pregatire catre Campionatul European-2009, au participat zilele trecute la un festival sportiv de exceptie in orasul Ungheni, cu genericul „Copiilor planetei – o lume fara droguri”. Este vorba de fapt despre un turneu de selectare a lotului republican pentru competitiile internationale de prestigiu care vor urma.

Organizatori ai competitiei de pe malul Prutului sunt Federatia Nationala de Oriental-Kickboxing si Asociatia Profesionala Muay Thai si Kickboxing. Un post local de televiziune si-a propus sa fie partener al evenimentului si, gratie promovarii mediatice a turneului, foarte multi ungheneni au tinut sa asiste la acest eveniment.

In prima zi, competitiile s-au desfasurat sub cerul liber, ringul fiind amplasat pe terenul stadionului municipal, ulterior insa meciurile s-au transferat in incinta Caminului cultural din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. In lupta pentru locurile premiante s-au angrenat circa 136 de sportivi din mai multe localitati: Chisinau, Balti, Basarabeasca, Ungheni, Comrat, Floresti, Dubasari, Tiraspol, Cainari, Hancesti, Falesti, Donduseni si Cimislia.

Surprinzatoare a fost evolutia tiraspoleanului Sergiu Stoianov care a dat dovada de multa vointa. El a revenit pe ring dupa o accidentare si a reusit sa obtina titlul de invingator. Dintre alte performante mai consemnam prestatiile lui Dorel Cristian (Balti) – 69 kg, care a sustinut patru lupte si in toate a invins inainte de timp, Denis Apavaloaie (Chisinau) – 75 kg, trei victorii, inclusiv doua inainte de termen, Aurel Bajareanu (Balti) – 64,5 kg, patru victorii, din care trei prin knockaut.

Falestenii si dondusenenii si-au consemnat debutul

Presedintele Federatiei de Oriental-Kickboxing a R. Moldova, Tudor Gorea, a remarcat pentru presa ca „in provincie, interesul tineretului pentru practicarea acestui gen de sport este in continua crestere, astfel ca am decis sa organizam turneul in afara Chisinaului”. Oficialul a mai spus ca anterior fusese desfasurata o competitie similara in sudul republicii, iar decizia de a concura la Ungheni a fost generata si de sarbatoarea orasului, celebrata in toiul competitiei.

Interesant este faptul ca, concursul de la Ungheni a fost primul test pentru noile cluburi din Falesti si Donduseni.
Campionul mondial de kickboxing Eugen Musalimov a urmarit cu un deosebit interes prestatia tinerilor luptatori: „Multe meciuri s-au incheiat inainte de timp, ceea ce sugereaza o perfectionare calitativa a maiestriei tinerilor luptatori, si partidele devin din ce in ce mai spectaculoase”.

Conform afirmatiilor lui Musalimov, la Ungheni nu au participat liderii probei – Vlad Gribincea, Vasile Cojocaru, Andrei Grosu, Alexandru Surcov si altii – care sunt deja calificati la Campionatele Europene.
Apropo, editia 2009 a turneului continental se va disputa la Chisinau, in perioada 8-15 noiembrie, sub egida Asociatiei Mondiale de Amatori ai Kickboxingului.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *