Actualitate

Tutun CTC a fost întoarsă statului. Statul va trebui să plătească 168 de milioane de lei

 Întreprinderea va reveni în proprietatea statului, deoarece agentul economic care a privatizat-o refuză să o mai gestioneze și își cere banii înapoi pe care i-a plătit statului în ianuarie 2019, la privatizare.

Am oprit lucrul consultanților noștri, pentru că am primit o scrisoare din partea proprietarului, compania „Le Bridge”, care a privatizat, precum că ar dori să rezilieze unilateral contractul cu statul, să-și întoarcă banii pe care i-a investit la acea vreme și nu are nicio pretenție față de stat”, a precizat Munteanu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”.

Întrebat dacă statul va găsi 168 de milioane de lei să le întoarcă companiei „Le Bridge”, deputatul a spus că autoritățile competente vor rezolva problema. „Soluția va fi anunțată în curând de Ministerul Economiei, ce face mai departe”, a adăugat Munteanu.

Amintim că, pe 11 ianuarie 2019, statul a semnat contractul de vânzare a celor 90,81% din acțiunile pe care le avea în cadrul întreprinderii „Tutun CTC”.

Proprietar a ajuns compania. „LE BRIDGE CORPORATION LIMITED”, care activează în Zona Economică Liberă Chișinău. Agenția Proprietății Publice anunța atunci că întreprinderea de stat a fost vândută cu 167,7 milioane de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *