Ultima oră

TVR se dezice de parteneriatul cu EU TV

„TVR i-a interzis postului roschist EU TV sa-i mai retransmita emisiunile pe teritoriul RM si il ameninta cu judecata daca nu se va conforma acordului semnat in acest sens”, anunta in editia de vineri „Jurnal de Chisinau”. Potrivit publicatiei,
Societatea Romana de Televiziune (SRTv) i-a interzis, saptamana trecuta, postului EU TV de la Chisinau sa mai retransmita emisiunile TVR International.

„Desi directorul postului de televiziune de la Chisinau, Viorel Buzdugan, a semnat un acord prin care accepta interdictia, EU TV continua sa retransmita emisiunile TVR International. Mai mult, seful Departamentului stiri si programe informative de la EU TV, Igor Burciu, a negat faptul ca SRTv i-ar fi interzis postului la care lucreaza acest lucru”, scrie „Jurnal de Chisinau”. Drept confirmare, ziarul publica un interviu cu Marian Voicu, membru al Consiliului de Administratie al SRTv, care explica motivele pentru care SRTv a luat o asemenea decizie.

Astfel, intrebat ce a determinat conducerea TVR sa interzica postului EU TV retransmiterea TVR International in RM, Marian Voicu a declarat: „Una dintre conditiile puse atunci cand am fost de acord ca EU TV sa redifuzeze TVR International a fost ca acest post de televiziune sa fie cat de cat obiectiv intr-un climat media din RM pe care il cunoastem destul de bine si sa nu fie un instrument de propaganda de partid. Iata ca de aproape un an de zile, de cand „EU TV” retransmite TVR International, am primit numeroase semnale ca acesta nu mai reuseste sa fie impartial si ca a devenit un instrument de propaganda pentru un partid sau altul si ca lumea nu mai intelege in RM, uitandu-se la EU TV care retransmite TVR International, daca TVR si statul roman sunt de acord si garanteaza sau cautioneaza aceasta politica editoriala a EU TV”.

De asemenea, Marian Voicu a confirmat ca a primit semnale referitoare si la faptul ca Jurnalul TVR a fost substituit in cateva randuri la EU TV cu emisiuni realizate de Iurie Rosca contra opozitiei. „Am luat legatura cu cei de la „EU TV” si ni s-a spus in mod neoficial ca „a incercat dl Rosca sa vada daca merge” si pentru ca au fost anumite reactii, acesta a renuntat. Dar noi le-am transmis celor de acolo ca niciodata nu s-a intamplat asa ceva. Nici presedintele Ion Iliescu, nici Emil Constantinescu, nici Traian Basescu nu au indraznit vreodata sa intrerupa Jurnalul TVR. (…) E bine sa stie moldovenii ca, in acest moment, EU TV nu mai are nici un drept sa retransmita TVR International si ca ii facem in mare parte raspunzatori pentru confuzia creata. TVR n-a fost niciodata solidar cu aceasta politica editoriala. Am incercat sa iesim cat mai repede, mai ales ca e si campanie electorala in RM. (…) TVR se vedea la „EU TV” cum se vedea – de la 17.00 la 00.00 era EU TV, iar emisiunile cele mai importante ale TVR erau difuzate la 3.00-4.00 noaptea, in special, cele care erau defavorabile dlui Voronin. Si atunci am zis ca aceasta este cea mai buna solutie”, a mai declarat Marian Voicu pentru „Jurnal de Chisinau”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *