Timpul.md

Actualitate 21 Octombrie 2021 | 14:39

Ucraina a anulat licitația Carierei de piatră din Pervomaisc, dar a fost anunțată alta. Anunțul a fost făcut de Agenția Proprității Publice

Licitația anunțată de autoritățile din Ucraina, care urma să fie organizată pe 20 octombrie, curent, cu privire la folosirea „Carierei de piatră concasată din granit” din Pervomaisc, a fost anulată. În același timp, autoritățile ucrainene anunță o altă licitație programată pentru data de 5 noiembrie, curent. Anunțul a fost făcut de Agenția Proprității Publice. Precizăm că deși cariera se află pe teritoriul Ucrainei, aparține Republicii Moldova.

Agenția Proprietății Publice informează că, în urma demersurilor expediate pe 5 octombrie, curent, către Procuratura Generală, Serviciu de Securitate, Ministerul Mediului și Resurse Minerale ale Ucrainei și Agenția de stat de Geologie și Resurse Minerale ale Ucrainei, licitația care urma să fie organizată de autoritățile din Ucraina pe 20 octombrie, cu privire la folosirea terenului pe care este amplasată Cariera a fost anulată.

În același timp autoritățile ucrainene au anunțat că planifică o altă licitație cu reducere pentru data de 5 noiembrie 2021.

„În context, în scopul neadmiterii prejudicierii intereselor statului, Agenția Proprietății Publice întreprinde toate acțiunile necesare în această direcție”, se arată într-un comunicat emis de instituție.

Amintim că fostul deputat Alexandru Slusari a anunțat anterior că RM riscă să piardă definitiv dreptul asupra acestei cariere, din moment ce autoritățile ucrainene au decis să o scoată din nou la licitație. Potrivit politicianului ar aspira să dețină controlul asupra acestui teren o companie ce ar aparține oligarhului ucrainean Vladimir Prodivus, interesele căruia mulți ani au fost promovate în R. Moldova de fostul deputat Vladimir Andronachi.

Conform cercetărilor geologice, rezervele de piatră de calitate înaltă se estimează în acest sector pentru aproximativ 180 de ani.

Sursa: jurnal.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus