Actualitate

Ucraina distruge drumurile agricole care duc spre Transnistria de teama unui atac

Poliția de frontieră din regiunea Odesa a primit dispoziție să consolideze măsurile de protejare a graniței de stat, în special segmentul transnistrean al frontierei cu Republica Moldova – informează presa locală.

Astfel, autorităţile au primit dispoziţie să distrugă drumurile agricole care duc spre graniţa cu regiunea transnistreană, astfel încât accesul peste graniță să fie posibil doar prin punctele de trecere a frontierei. Prin această decizie, Kievul închide, practic, căile de acces spre și dinspre Transnistria pe raza raionului Frunze.

Potrivit publicației "Reporter", Tiraspolul a reacționat deja la această inițiativă a Ucrainei, liderul separatist, Evgheni Şevciuk, susținând că “manifestările războinice ale Kievului stârnesc îngrijorarea Transnistriei”.

Totodată, Șevciuk şi-a exprimat convingerea că atitudinea panicoasă a locuitorilor regiunile ucrainene Odesa şi Vinniţa, de la graniţa cu segmentul transnistrean al frontierei ucraineano-moldovenești, este alimentată în mod intenționat, pentru a atrage resurse suplimentare din partea partenerilor străini şi pentru a distrage atenţia ucrainenilor de la problemele interne ale țării.

sursa: etransmedia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *