Timpul.md

Actualitate 7 Martie 2019 | 12:48

Ucraina se descurcă excelent cu complexele Javelin și SUA iau în considerare noi livrări de arme către Kiev

Statele Unite consideră că partea ucraineană s-a descurcat excelent cu instruirea în utilizarea complexelor anti-tanc Javelin, care au fost trimise Kievului în 2018, iar în viitor vor lua în considerare livrarea către Kiev și de arme cu lunete, dar și de armament pentru navele ucrainene, a anunțat marți comandantul suprem al forțelor armate comune NATO din Europa, generalul Curtis Scaparrotti, în cadrul unei audieri în cadrul Comitetului Senatului pentru Afaceri ale Armatei al Congresului SUA.

La cererea unuia dintre senatori, el a confirmat că partea americană a avut autorizarea de a furniza Kievului sistemul Javelin. „S-au descurcat perfect, dar există și alte sisteme: arme pentru lunetisti, muniții și, în lumina incidentului din strâmtoarea Kerci, avem în vedere ăn viitor și sisteme pentru nave”, a spus el.

„Cred că putem să-i ajutăm să restaureze flota și să le furnizam ceea ce, după părerea lor, este necesar pentru apărarea și descurajarea acțiunilor agresive din partea Rusiei”, a menționat generalul.

„Trebuie să continuăm să îi sprijinim în privința sistemelor contrabaterie Q36 și Q37”, a adăugat Scaparrotti. „De asemenea, ni s-au adresat pentru ajutor în vederea obtinerii de sistemele de comunicare”, a spus el.

La începutul lunii martie 2018, Pentagonul a anunțat că Ucraina va primi sisteme de rachete antitanc Javelin în valoare totala de 47 milioane de dolari, inclusiv 37 de lansatoare și 210 de rachete anti-tanc.

Anterior, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, într-un interviu pentru CNN a raportat că Kievul ar dori să achiziționeze sisteme de apărare aeriană din Statele Unite. În plus, partii ucrainene i-au fost transise sisteme de contrabaterii militare Q36, concepute pentru detectarea și urmărirea lansărilor de artilerie și de rachete.

paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus