Timpul.md

Actualitate 28 Noiembrie 2016 | 17:53

UE este gata să acorde asistență R. Moldova ca măsură EXCEPȚIONALĂ

UE este gata să ofere un program amplu de asistenţă macro-financiară în cazul în care va fi solicitată de Republica Moldova, a declarat Vicepreşedinte al Comisiei Europene, Comisar european pentru moneda euro şi dialog social Valdis Dombrovskis în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip la Bruxelles.

Asistenţa respectivă se oferă ca măsură excepţională în vederea susţinerii balanţei de plăţi şi prevede, atât o componentă de grant, cât şi una de împrumut. Republica Moldova a mai beneficiat de asistenţă macro-financiară din partea UE în perioada 2010-2012, urmare a crizei financiar-bancare internaţionale din anii precedenţi, notează un comunicat al Guvernului.

Principalul subiect abordat în cadrul discuţiilor a vizat situaţia economică din Republica Moldova, perspectivele de dezvoltare, ulterior încheierii Acordului cu Fondul Monetar Internaţional şi modul în care semnarea acordului va impulsiona cooperarea cu UE.

În cadrul vizitei sale la Bruxelles, Pavel Filip a avut o întrevedere și cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk. Cei doi au discutat situația politică din Republica Moldova și prioritățile de reformă în contextul agendei europene. Pavel Filip l-a invitat pe Președintele Consiliului European să efectueze o vizită în Republica Moldova la începutul anului viitor. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus