CSI / Rusia

UE promite sancţiuni DURE împotriva Rusiei, dacă aceasta va închide robinetul la gaze în prag de iarnă

‘Cred că vom fi pregătiţi să o facem, dacă Rusia va suspenda livrările de gaze’, a afirmat Kalniete, fostă şefă a diplomaţiei letone, în prezent membră a delegaţiei de cooperare cu Ucraina, notează Agerpres.

Oficialul a remarcat, de asemenea, că UE ar trebui să facă totul pentru a deveni mai puţin dependentă de comerţul cu Rusia şi de gazele ruseşti.

Noi sancţiuni împotriva Rusiei ar putea interveni dacă rebelii, controlaţi de Rusia, vor încălca linia de demarcaţie din estul Ucrainei, care a fost stabilită ca urmare a acordurilor de încetare a focului de la Minsk. ‘Acest lucru va fi perceput ca o nouă spirală a războiului. Evident, nu de către toate statele (membre UE), pentru că există ţări care din cauza unor probleme interne şi relaţii bilaterale cu Rusia folosesc o terminologie diferită, deşi ele ştiu foarte bine că acesta este un război’, a spus ea.

Reamintim că, la negocierile de marţi, Comisia Europeană a propus ca o societate europeană să cumpere gaze pentru Ucraina şi să i le revândă. Directorul executiv al Gazprom, Aleksei Miller, a respins însă această idee şi a declarat că Moscova nu ia în considerare posibilitatea apariţiei unui intermediar european, care să cumpere gaze la graniţa dintre Rusia şi Ucraina. Negocierile asupra gazelor, desfăşurate marţi la Bruxelles, s-au încheiat fără succes, iar părţile au convenit asupra unei noi reuniuni miercurea viitoare.

sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *