Ultima oră

UE se pregăteşte de viitoarele vehicule aeriene personale

"Acum se pune problema când vom avea acces la aceste vehicule, nu dacă vom avea", susţine Heinrich Bülthoff de la Institutul Max Planck pentru Cibernetică Biologică din Tübingen, Germania, citat de  New Scientist.

Membrii proiectului MyCopter urmăresc să instituie norme de zbor autonom, inclusiv de detecţie, de deplasare în grupuri, de control şi de simulare, toate acestea pentru a dezvolta interfeţe simple pentru viitorii piloţi.

Dezvoltarea unui senzor precis va fi cel mai important lucru pentru MyCopter. Echipa condusă de Dario Floreano de la Şcoala Politehnică Federală din Lausanne caută combinaţia optimă de senzori anticoliziune de care au nevoie vehiculele aeriene cu caracter personal. Cercetătorii proiectează un sistem în care fiecare vehicul emite semnale radio către toate celelalte şi măsoară semnalul necesar pentru a primi un semnal de răspuns, pentru a se menţine la o distanţă sigură. "Va funcţiona chiar şi când GPS-ul nu va fi pornit", susţine Floreano, adăugând că un astfel de sistem este acum testat pe un grup de zece roboţi cu patru rotoare, ca parte a proiectului Swarmanoid finanţat de Comisia Europeană.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *