Economie

UE solicită Guvernului încheierea unui acord cu FMI

Îndemnul a fost făcut în cadrul unei vizite la Chişinău, care a avut drept scop examinarea progresului în cadrul reformelor din sectoarele cheie, în special în sectorul bancar.

Potrivit unui comunicat de presă al Delegaţiei UE la Chişinău, în cadrul vizitei sale, Katarína Mathernová a încurajat autorităţile să încheie cât mai rapid un acord cu FMI, să abordeze deficienţele rămase în sectoarele bancar şi energetic. În opinia ei, acest acord este necesar pentru reluarea finanţării suportului bugetar acordat de către UE.

În contextul unor şedinţe cu administraţia Guvernului, guvernatorul BNM şi partenerii din cadrul instituţiilor financiare internaţionale, Katarína Mathernová a subliniat necesitatea unei implementări veritabile a reformelor incluse în Foaia de Parcurs privind agenda de reforme prioritare.

Oficialul UE a subliniat că reformele structurale sunt necesare pentru beneficiul ţării şi a cetăţenilor acesteia. De asemenea, Katarína Mathernová a menţionat suportul acordat de UE Republicii Moldova în parcursul implementării reformelor ce sunt axate pe rezultate concrete.

Sursa: IPN
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *