Actualitate

UE va finanţa noi proiecte de dezvoltare a capacităţilor societăţii civile şi ale autorităţilor publice

Astfel, Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care prevede acordarea unui grant în valoare de opt milioane de euro, este destinat pentru dezvoltarea şi consolidarea capacităţilor societăţii civile din Moldova. Implementarea Acordului va asigura o participare activă a ONG-urilor în procesul de luare a deciziilor şi de elaborare a politicilor, precum şi în implementarea proceselor de asociere RM-UE. Asociaţiile obşteşti vor putea prezenta spre finanţare proiecte ce se încadrează în unul din domeniile strategice: buna guvernanţă, dezvoltarea economică şi socială, coeziune socială prin îmbunătăţirea sistemului de furnizare a serviciilor sociale. Proiectul va fi implementat de Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova.

Cel de-al doilea document, Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană prevede oferirea unui grant în sumă de cinci milioane de euro pentru dezvoltarea capacităţilor instituţionale ale Guvernului şi ale altor instituţii de stat în procesul de implementare a Acordului de Asociere RM-UE.

Resursele financiare vor fi alocate inclusiv pentru realizarea proiectelor Twinning, un mecanism prin care administraţiile din statele candidate sau care aspiră la aderare conlucrează cu omologii lor din ţările UE pentru aplicarea unor proiecte clar definite de transpunere, implementare şi urmărire a aplicării acquis-ului comunitar în domeniile lor de competenţă.

Acordul vizează, de asemenea, consolidarea capacităţilor instituţionale şi efectuarea achiziţiilor publice în cinci domenii prioritare: mediu, justiţie, energie, transporturi şi educaţie.

Implementarea Acordului va fi coordonată de Cancelaria de Stat. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *