Actualitate

Ulianovschi: Republica Moldova trebuie să aibă cel puţin câte o ambasadă pe fiecare continent

Potrivit şefului diplomaţiei de la Chişinău, lipsa reprezentanţelor diplomatice în ţările Americii Latine dar şi pe continentul african s-a făcut simţită la Adunarea Generală a ONU, când majoritatea acestor state s-au abţinut şi nu au votat pentru rezoluţia privind „Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

„În ţările din America de Sud cel mai bun loc pentru o ambasadă a R.Moldova este Argentina. Iar pe continental african cea mai mare pondere politică şi economică o are Ghana, acolo este deci şi cea mai bună locaţie pentru o reprezentanţă. Este necesară prezenţa noastră şi în India mai ales pentru tinerii de acolo care vor să vină la studii în Republica Moldova”, a opinat Ulianovschi.

El a adăugat că după deschiderea de noi ambasade, Moldova se va bucura de mai multă susţinere atât la ONU cât şi la alte foruri internaţionale.

La 22 iunie, la New York, Adunarea Generală a ONU a aprobat proiectul de rezoluţie privind „Retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”. Documentul a fost susținut de 64 de state.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *