Timpul.md

Actualitate 20 Mai 2020 | 16:46

Ultima măsură de siguranță anunțată de Volvo: Toate mașinile brandului vor avea o viteza maximă de 180 km/h și Care Key

Volvo, brandul sinonim cu siguranța rutieră, care de-a lungul timpului a introdus pe mașinile sale sisteme de siguranță care ulterior au devenit obligatorii (centura de siguranță în 3 puncte, zona de compresie care absoarbe șocul în cazul unui impact, protecția la impactul lateral), plus multe alte sisteme inovative la vremea lor, introduce poate cea mai îndrăzneață măsură de siguranță de până acum: viteză maximă de 180 km/h pentru toate modele sale, indiferent de motorizare.

Toate modele producătorului suedez produse începând cu luna Mai 2020 vor avea viteza maximă limitată la 180 de km/h. În plus, fiecare mașină Volvo este echipată cu funcția Care Key, care permite proprietarului să seteze o viteză maximă și mai mică de 180 km/h pentru situația în care un alt utilizator folosește mașina.

„Problema cu viteza este că, peste anumite praguri, tehnologiile și infrastructura inteligentă nu mai sunt suficiente pentru a evita rănile grave și mortale în cazul unui accident. De aceea, în ciuda limitelor de viteze, viteza reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor fatale în trafic”, precizează comunicatul de presă.

Volvo admite că introducerea vitezei maxime de 180 km/h a generat numeroase controverse la nivel global și că poate avea ca efect pierderea unor clienți, dar această măsură este primul pas pentru îndeplinirea obiectivul autoimpus, acela de a nu mai exista victime în mașinile care poartă sigla Volvo.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus