Timpul.md

Ultima oră 24 Februarie 2020 | 16:40

ULTIMA ORĂ /// Al șaptelea mort de coronavirus în Italia

 


Conform informațiilor publicate de site-ul https://www.worldometers.info/coronavirus/, numărul de persoane decedate în Italia de la coronavirus a ajuns la 7.


Știrea inițială:

Coronavirusul a făcut o nouă victimă în Italia. Este al patrulea deces cauzat de noul virus din China. Anunțul a fost făcut luni dimineață de autoritățile italiene.

Este vorba de o persoană de 84 de ani din Bergamo, regiunea Lombardia. Bărbatul avea și alte probleme de sănătate.

Până duminică seara, muriseră alți trei oameni, toți aflați la o vârsta înaintată.

Este panică în Italia, țară unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate și unde numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc. Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină.

S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine.

Cele mai noi statistici anunță că au fost înregistrate peste 150 de cazuri de îmbolnăviri în total, aproape jumătate dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore. Doi pacienți s-au făcut bine, în timp ce 18 sunt în stare gravă sau critică.

În aceste condiții, Italia a devenit țara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeană.

Românii care se întorc în țară din cele 11 localități contaminate din Veneto, Lombardia și alte regiuni italiene unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, anunță Ministerul Sănătății.

Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat români care să aibă noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătății.

„În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări. Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”, se arată într-un comunicat.

gandul.info 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus