Actualitate

ULTIMA ORĂ /// Măsuri sporite de securitate la frontiera Ucrainei cu România

 Potrivit acestuia, autoritățile ucrainene au mărit numărul polițiștilor la frontieră, antrenați în paza frontierei de stat ucrainiano-române.

"În prezent, situația este mai mult sau mai puțin calmă. Nu înregistrăm un număr semnificativ de tentative a traficului ilicit de țigări", a spus Demchenko. El a adăugat că, din 19 noiembrie, au existat câteva cazuri de corupere a polițiștilor de frontieră.

Potrivit Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, la 15 noiembrie, la granița cu România, un contrabandist l-a doborât cu mașina pe șeful Serviciului Grăniceri Delovoye, maiorul Vadim Beresensky. Incidentul s-a produs când poliția de frontieră l-a reținut unul dintre atacatorii suspectați de participarea la schema ilegală de trafic al țigărilor. Două zile mai târziu, victima a murit în spital.

La 17 noiembrie, poliția din regiunea transcarpatică a Ucrainei a anunțat reținerea unui locuitor al localității ucrainene Rakhov, suspectat că accidentarea un polițist de frontieră și părăsirea locului accidentului. A doua zi acesta a fost arestat.

Datorită acestor incidente Serviciul de Stat pentru Grăniceri al Ucrainei a recurs la protecția armată a frontierei de stat cu România, avertizând că este pregătită să folosească arme.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *