Timpul.md

Actualitate 1 Martie 2020 | 07:09

ULTIMA ORA /// Primul român depistat cu coronavirus s-a vindecat și va fi externat

Primul român infectat cu coronavirus s-a vindecat, tânărul din Gorj urmând a fi externat, anunță Ministerul Sănătății. Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubație a virusului, de 14 zile.

„​Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Național de Boli Infecțioase "prof. Dr. Matei Balș" a fost retestat pentru noul coronavirus în cursul acestei zile. Rezultatul testului este negativ. Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat și poate fi externat”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Testarea de sâmbătă este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut pe 28 februarie.

Bărbatul a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) în data de 26 februarie. Familia sa rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubație a virusului, de 14 zile.

Până sâmbătă, 29 februarie, la nivel național, în 3 dintre cele 5 centre de testare, au fost analizate probe de la 351 de persoane pentru care existau suspiciuni că ar fi putut contracta virusul COVID-19 (coronavirus). Analizele au fost efectuate în centrele de la București, Timișoara și Cluj-Napoca. Dintre acestea, până la acest moment, 3 au ieșit pozitive. Restul de 348 fiind negative.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus