Actualitate

ULTIMA ORĂ / Alte 2 persoane au murit, numărul deceselor a ajuns la 72. 195 de persoane sunt în stare GRAVĂ

Până în prezent, în Republica Moldova sunt confirmate 2 548 cazuri de infectare cu noul Coronavirus, dintre care 293 cazuri sunt înregistrate în Transnistria.

La momentul actual sunt internați 80 copii infectați cu noul coronavirus. Starea de sănătate este de gravitate medie și satisfăcătoare.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 195- stare gravă (dintre care 10 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respirație artificială), 504- stare de gravitate medie, restul în stare satisfăcătoare.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 a fost internați 27 pacienți cu suspecție la COVID-19.

Totodată, au fost înregistrate alte 2 cazuri de deces:

Deces 71: Femeie de 81 ani din mun. Chişinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă pe data de 19 aprilie. Boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.

Deces 72: Femeie de 53 ani din mun. Chişinău, transferată de la IMSP Centrul COVID – 19, la IMSP SCM Nr.1 pe data de 13.04.2020, în stare gravă. Pneumonie comunitară bacteriană, evoluţie severă.

Pe parcursul zilei de ieri, au fost externate 27 persoane. Pâna la ziua de azi, 505 persoane au fost tratate, iar 72 persoane au decedat din cauza COVID-19.

Din numărul total de cazuri, 644 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 223, medici – 169, felceri – 44, personal auxiliar – 195, farmaciști – 12, paramedici – 1.

La briefingul din această dimineață, a participat Șefa Centrului de Sănătate Publică Edineţ, Aliona Chistruga, care a prezentat situația actuală privind infecţia COVID-19 în raionul Edineţ, localitatea Brînzeni, unde la ora actuală sunt înregistrate 89 cazuri COVID-19 pozitive. Au fost testaţi 231 de beneficiari ai Centrului de Plasament Temporar pentru Persoanele cu Dizabilităţi (persoane adulte) din localitatea Brînzeni, dintre care 73 au fost confirmaţi pozitiv la COVID-19 şi se află la tratament, cu preponderenţă în cadrul Spitalului de Psihiatrie Bălţi. La fel, au fost testaţi toţi angajaţii Centrului, rezultatele vor fi prezentate pe parcursul zilei de astăzi. Aliona Chistruga a mai menţionat că stocurile de costume, mănuşi, măşti, biocide pentru prelucrarea mâinilor şi suprafeţelor sunt suficiente.

La fel, managerul Spitalului Raional Nisporeni, Lidia Creciun, a prezentat situația actuală în instituție. Aceasta a apreciat colaborarea eficientă cu autoritățile publice locale în gestionarea eficientă a situaţiei epidemiologice la nivel de raion şi a menţionat că până în prezent, secţia COVID-19 a SR Nisporeni a primit 46 pacienţi, din raioanele Nisporeni şi Călăraşi.

Viorica Dumbrăveanu a menţionat că de astăzi îşi vor începe activitatea încă 2 laboratoare de testare a persoanelor suspecte la COVID-19 din municipiul Chişinău, este vorba despre Centrul Republican de Diagnostic Medical și Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Totodată, se întreprind toate măsurile pentru ca Spitalul Raional din Ștefan Vodă să își reia activitatea, începând cu săptămâna viitoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *