Actualitate

ULTIMA ORĂ / O nouă explozie în Kabul într-o zonă cu ambasade

Un atacator sinucigaș a detonat o bombă în centrul Capitalei, într-o zonă în care s-ar afla ambasade și clădiri guvernamentale, a precizat un oficial, citat de Reuters. Ferestrele și ușile din clădirile aflate în apropiere s-au zguduit din cauza impactului, mai relatează Reuters.

Nu este încă clar dacă sunt victime. De asemenea, atacul nu a fost încă revendicat.

Purtătorul de cuvânt al ministrului de interne Nasrat Rahimi a confirmat explozia, precizând însă că nu se știe exact care a fost ținta. ”Ambulanțele și echipele de salvare s-au deplasat imediat la fața locului” , a mai precizat oficialul.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în noaptea de luni spre marți, într-un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini.

Atentatul, care a fost revendicat de talibani, a avut loc în apropierea unui vast complex din Zona Verde, care adăpostește agenții umanitare și organizații internaționale și unde își desfășura activitatea și Ambasada României la Kabul. Un tractor plin cu expozibili a fost detonat în apropierea reprezentanței după care indivizi înarmați au pătruns în complexul care adăpostește misiunile diplomatice și au deschis focul la întâmplare. Aproape întreaga noapte de luni spre marți s-au purtat lupte între talibani și agenții de securitate. Cei 5 atacatori au fost uciși.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *