Actualitate

ULTIMA ORĂ / Olanda anunţă oprirea unui atentat terorist major. 7 bărbaţi intenţionau să provoace o explozie uriaşă la un eveniment

Procuratura olandeză a anunţat într-un comunicat că poliţişti puternic înarmaţi i-au arestat pe cei şapte bărbaţi la Arnhem, la aproximativ 100 de kilometri sud de Amsterdam, şi Weert, în sudul Olandei, în apropiere de frontiera cu Germania şi Belgia.

Ancheta a fost lansată de către serviciile de informaţii, care au sugerat că presupusul lider al celulei, un bărbat în vârstă de 34 de ani, de origine irakiană, voia să comită un atentat la locul de desfăşurare a unui eveniment şi să provoace multe victime, se arată în comunicat.

Suspecţii ar fi vrut să folosească centuri explozive şi puşti de asalt la acest eveniment şi ar fi plănuit să detoneze o maşină-capcană la altă adresă, precizează procuratura. O anchetă cu privire la eventuale ţinte se află în curs.

Potrivit procuraturii, suspecţii au vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani. Bărbaţii au încercat să obţină puşti de asalt de tip AK-47, arme de mână, centuri explozive, grenade şi materiale în vederea confecţionării de bombe şi căutau oportunităţi de a se antrena cu asemenea arme, se arată în comunicat.

https://observator.tv/

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *