Timpul.md

Social 3 Februarie 2021 | 09:20

ULTIMA ORĂ - Tatiana Zatîc anunță că la mijlocul lunii februarie începe campania de vaccinare anti-Covid19

 La mijlocul lunii februarie în Republica Moldova începe prima etapă de vaccinare împotriva infecției COVID-19. Primii vor fi imunizați medicii din prima linie de luptă cu pandemia. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, spune că, pentru a stopa răspândirea virusului, este necesară imunizarea a 70% din populația țării, notează deschide.md.

Republica Moldova va recepționa primele doze de vaccin anti-COVID-19 la mijlocul lunii prin intermediul platformei COVAX, care oferă țării noastre 24.570 de doze de vaccin Pfizer și 264.000 doze de vaccin Astra Zeneca. Vaccinul va fi repartizat tuturor instituțiilor medicale din țară pentru imunizarea medicilor și personalului medical.

,,Vaccinul vine din start în condiții de lanț frig, ulterior va fi dislocat în frigiderele de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, apoi este transportat în instituțiile medicale în containere cu gheță uscată care asigură temperatura de -70 de grade. Vaccinul Pfizer de la momentul deschiderii poate fi păstrat la temperatura de +2-8 grade timp de 5 zile. Sunt niște condiții dure și asta impune organizarea unui proces foarte riguros, va trebui să fim extrem de disciplinați, ca la armată”, a declarat secretarul de stat de la ministerul Sănătății, Tatiana Zatîc în cadrul emisiunii ,,Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Medicii spun că demararea procesului de vaccinare a populației va duce la reducerea mortalității cauzate de infecția COVID-19 și la depășirea crizei sanitare și economice.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus