Actualitate

ULTIMA ORĂ. Peste 100 de maşini şi unităţi de tehnică militară din SUA au ajuns în R. Moldova

O coloană cu peste 100 de vehicule militare americane a intrat în Republica Moldova în această dimineață prin punctul de trecere Sculeni, potrivit unei postări pe facebook a jurnalistului Sorin Bucătaru, pentru a lua parte la exercițiu.

Aplicațiile la care vor fi antrenați 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menținere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naționale, au ca scop instruirea comună a subunităților de geniu şi creșterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate.

Scenariul exercițiului, care va avea loc în Batalionul de Geniu şi la Centrul de instruire al Brigăzii infanterie motorizată „Moldova”, prevede instruirea contingentelor celor două armate la executarea cercetării de geniu, lucrărilor de fortificație, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere, de supraviețuire, cu asigurare logistică în condiții de câmp, cu acordarea ajutorului medical şi evacuarea râniților.

În cadrul exercițiului vor fi utilizate 58 de unități de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 mașini de luptă şi asigurare de luptă (geniu), 18 mașini de manevră HMMWV, 29 mașini de transport. Armata Națională va participa cu 40 de mașini de geniu şi asigurare.

Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *