Actualitate

Ultima sedinta a guvernului, in galop

Remanieri de cadre; Programul national de asigurare a egalitatii de gen pe anii 2010-2015; Alocatii pentru copiii plasati in serviciul de asistenta parentala profesionala; Crearea Consiliului National pentru Participare si reorganizarea Directiei generale paza de stat a Ministerului Afacerilor Interne – acestea au fost principalele chestiuni discutate si aprobate in sedinta executivului moldovenesc, care a avut loc in dupa-amiaza zilei de azi.

Astfel, guvernul a acceptat demisia lui Vasile Botnari din functia de director al Agentiei Transporturi si a lui Andrei Pogurschi din functia de director al Agentiei Sportului, precum si cea a directorului general al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Valeriu Cazacu. In acelasi timp, au fost numiti noi reprezentanti ai Cancelariei de Stat in teritoriu – Iurie Lupacescu si Anatolie Harcenco, care vor activa in Orhei, respectiv Balti. De asemenea, Consiliul National pentru Participare, creat in calitate de organ consultativ pe langa guvern, va avea ca scop dezvoltarea si promovarea parteneriatului strategic intre autoritatile publice, societatea civila si sectorul privat in vederea consolidarii democratiei participative in RM. Consiliul nu va avea statut de persoana juridica si este constituit ca expresie a vointei de recunoastere a valorii competentelor si de asigurare a participarii societatii civile in procesul de elaborare si implementare a politicilor.

La propunerea lui Iurie Leanca, ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, a fost constituita, in cadrul MAEIE, functia de Secretar general al ministerului, care va fi un post diplomatic. De competenta Secretarului general al MAEIE va tine coordonarea chestiunilor privind relatiile economice internationale, afacerile consulare, organizarea activitatii de secretariat si arhiva diplomatica, managementul logistic si financiar etc. Ministrii nu au plecat in vacanta fara a fi colindati si, la randul lor, fara a-i rasplati pe colindatori cu daruri.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *