Actualitate

Ultimul AVERTISMENT al lui Donald Trump pentru Kim Jong-un

„Viitorul acestei regiuni și al minunaților săi locuitori nu pot fi luate ostatice de fantasmele de cucerire violentă ale unui dictator și prin șantaj nuclear", a declarat Trump la summitul Forumului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC), care și-a început lucrările vineri la Da Nang, în Vietnam.

În cursul primelor trei etape ale turneului său asiatic — Japonia, Coreea de Sud, China — președintele american a insistat asupra necesității ca toate "țările responsabile" să-și accentueze presiunea asupra Phenianului pentru ca acesta să-și abandoneze programul nuclear.

Joi, la Beijing, el l-a invitat pe omologul său chinez Xi Jinping să acționeze "rapid". China, principalul partener comercial al Coreei de Nord, poate reglementa această problemă "ușor și rapid", a insistat el.

Presa oficială nord-coreeană a reiterat vineri că regimul de la Phenian nu este dispus în niciun caz să negocieze asupra eventualului sfârșit al acestui program, calificând această idee drept "stupidă".

„Noi nu ne opunem dialogului, dar nu vom pune niciodată problemele legate de interesele supreme ale Coreei de Nord și de securitatea cetățenilor săi pe masa negocierilor", subliniază un editorial publicat în ziarul guvernamental Minju Joson.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *