Editorial

„Ultimul editorial” al jurnalistului Constantin Tănase

Articolele lui Constantin Tănase, fie că sunt scrise în 1989, 2005, 2009 sau 2014, sunt foarte actuale și pline de învățături. „Ultimul editorial” este o carte editată recent, care cuprinde texte de-ale sale apărute în TIMPUL și alte ziare, articole nepublicate, notițe din toamna anului 2014, toate reflectând tabloul social-politic din R.Moldova.

În ultimele sale note de jurnal, Constantin Tănase scria că această carte, editarea căreia o preconiza fiind încă în viață, va fi despre „o aventură proiectată pe evenimentele ce se produceau după geam, unde era toamnă, lumea vie intra în campanie electorală, dar fără mine, mie de data aceasta, ca ziarist „angajat”, fiindu-mi rezervat alt rol. Cui va fi utilă această carte? Cred că tuturor, dar, în primul rând, celor care cred că viața este un lucru dumnezeiesc și pentru ea merită să te bați și să te zbați”.

Acum e iarăși toamnă peste R. Moldova, dar e o toamnă mai agitată decât cea din 2014. Astăzi, unii jurnaliști luptă cu propaganda mediatică, producând emisiuni într-o limbă străină poporului nostru sau fac „jurnalism de calitate”, scriind comentarii pe facebook într-un limbaj de mahala. Alții încearcă să supraviețuiască, aducând la cunoștința publicului informații corecte și promovând valorile noastre românești. Mă întreb câți au mai rămas dintre cei care „se bat” și „se zbat”, dar nu mă grăbesc să dau aprecieri, întrucât acest lucru rămâne la discreția publicului sau al cititorului.

Un lucru este cert, că mulți jurnaliști cu renume din R. Moldova, dar și din România, au trecut prin adevărata școală de jurnalism a lui Constantin Tănase. Fie că au lucrat la „Flux” sau „Timpul”, fie că pur și simplu au fost contemporani cu regretatul. Mă voi bucura dacă aceștia își vor aminti de cel care a fost Constantin Tănase. Cel puțin acum, când se apropie 30 octombrie, cel puțin atunci când îi vor ține în mână „Ultimul editorial”…
Citiți ziarul TIMPUL și urmăriți portalul www.timpul.md pentru a afla detalii despre lansarea cărții „Ultimul editorial” de Constantin Tănase.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *