Sport

Ultimul examen pentru Dacia si Sheriff

Astazi, pe principalele arene fotbalistice ale republicii se vor disputa partidele contand pentru ultima etapa din sezonul curent, din campionatul autohton in Divizia Nationala.

Dupa o pauza indelungata, lupta pentru suprematia in clasament s-a intetit cu mult inaintea finalului competitiei, astfel ca, chiar si meciurile ultimei etape, a XIX-a a turului secund de campionat, sunt decisive pentru stabilirea campioanei de toamna.
Ultima etapa disputata in anul curent include o serie de meciuri deosebit de intrigante pentru spectatori, insa capul de afis il detine, indubitabil, partida directa dintre campioana si vicecampioana editiei precedente, Sheriff Tiraspol si Dacia Chisinau.
Pe durata meciurilor sustinute de catre echipele selectionate, care convoaca multi fotbalisti de la Sheriff si in legatura cu amanarea partidei campioanei cu Olimpia Balti, a survenit o pauza care a permis discipolilor lui Leonid Kuciuk sa-si refaca fortele inaintea ultimelor meciuri importante din actualul sezon.

Prima dintre aceste intalniri va avea loc astazi la Ghidighici si conteaza pentru stabilirea definitiva a configuratiei topului clasamentului in Divizia Nationala. In weekendul trecut, trei jucatori de culoare din lotul formatiei nistrene au fost convocati la selectionatele lor nationale, cu care au obtinut rezultate contradictorii. Abdul-Ghafar Mamah, in tricoul selectionatei Togo a dispus de Gabon cu scorul de 1-0, in timp ce mijlocasul Florent Ruamba a bifat tot meciul cu Malawi (1-0) evoluand pentru reprezentativa statului Burkina-Faso. Coechipierul sau de la nationala si echipa Sheriff, Bendjamin Balima, nici nu a fost in grila de start. Actualmente, la Tiraspol au revenit si sunt apti de joc pentru intalnirea cu Dacia aproape toti „internationalii”, cu exceptia belarusului Igor Karpovici, care fusese convocat in echipa de tineret a tarii sale, formatie care, ieri-seara, urma sa joace in deplasare cu reprezentativa similara a Albaniei.

De cealalta parte, din cauza cumulului de cartonase, meciul cu Sheriff Tiraspol il va rata fotbalistul rus al Daciei, Alexei Trinitatki, in timp ce tiraspolenii nu au jucatori suspendati in lot. In alte meciuri ale ultimei etape din anul curent se vor intalni Nistru Otaci – Dinamo Tighina, Viitorul Orhei – Zimbru Chisinau, Iskra-Stal Rabnita – Olimpia Balti si FC Tiraspol – CSCA-Rapid Ghidighici. Ieri, in primul meci al etapei s-au confruntat Academia UTM Chisinau si Sfantul Gheorghe Suruceni. Scor final 3-0.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *