Actualitate

Ultimul mesaj venit de pe submarinul militar argentinian, dispărut în Atlanticul de Sud

Acest post a dat publicității mesajul emis de pe submarinul San Juan miercuri, 15 noiembrie, cu câteva ore înainte să se fi pierdut contactul cu acesta.

Se pare că a survenit un incident atunci când prin „schnorkel” – tub ce permite submarinelor echipate cu motor diesel, precum San Juan, să facă să funcționeze motoarele sale atunci când se află în imersiune – a pătruns apă de mare.

„Intrarea de apă de mare prin sistemul de ventilație spre rezervorul de baterii numărul 3 a provocat un scurtcircuit şi un început de incendiu. Bateriile de la proră nu funcționează”, spune textul.
CSM reacționează DUR după criticile venite din SUA: ‘Autismul şi aroganța instituțională trebuie înlocuite cu respectul şi cooperarea reală”

În mesaj se mai menționa că submarinul „navighează deocamdată în imersiune” şi că va fi ținut la curent comandamentul.

Marina argentiniană a anunțat înainte că submarinul a înștiințat cu privire la o avarie la bateriile sale, dar că aceasta a fost rezolvată.

Percheziții MASIVE în București și trei județe din țară. Mascații iau cu asalt evazioniștii.

Această ultimă comunicare a avut loc miercuri dimineața, când San Juan naviga în golful San Jorge, la circa 450 de kilometri distanţă de coasta Argentinei.

La scurt timp, o explozie a fost înregistrată sub nivelul mării în apropiere de ultima poziţie indicată de submarin.

Duminică, 11 noiembrie, San Juan ridicase ancora din Ushuaia, în extremul sud al Argentinei, pentru a ajunge în Mar de Plata, portul său de origine.

Luni, la 12 zile după dispariția sa, nave şi avioane din 15 ţări ale lunii şi-au continuat operațiunile pentru a detecta submarinul.

„Din nefericire, nici acum nu am localizat sau detectat submarinul”, a declarat purtătorul de cuvânt al marinei argentiniene, Enrique Balbi.

Operaţiunile se concentrează într-o zonă cu o rază de 36 de kilometri în jurul locului unde a survenit explozia ce pare să fi propulsat submarinul spre fundul mării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *