Timpul.md

Actualitate 1 Martie 2018 | 19:06

Un acord de cooperare între ministerele Justiției din Moldova și Lituania a fost semnat la Riga

Asigurarea unei reforme judiciare moderne și eficiente este una din principalele provocări ale Moldovei. Iar în acest proces, țara noastră poate conta pe deplin pe suportul Lituaniei. Declarația a fost făcută de către șeful diplomației de la Riga, Linas Linkevičius, care s-a întâlnit astăzi cu ministrul moldovean al Justiției, Alexandru Tănase. Oficialul european a precizat în acest sens că statul lituanian este gata să susțină în continuare țara noastră cu toată experiența pe care o deține în acest domeniu. 

„Cel mai important este ca oamenii din Moldova să simtă schimbările pozitive și efectele reformelor”, a declarat șeful diplomației lituaniene.
La rândul său, ministrul Alexandru Tănase a spus că țara noastră a pregătit planul pe termen scurt al implementării reformei justiției și a prezentat principalele priorități în acest sens. Este vorba de promovarea statului de drept prin intermediul consultării cu societatea civilă, implementarea reformei resurselor umane, sporirea responsabilității și a independenței judecătorilor.

Ulterior, în cadrul întrevederi la Ministerul Justiției de la Riga, Alexandru Tănase a semnat un acord de cooperare cu instituția de profil lituaniană.
Planul include o serie de acțiuni exacte ce vizează câteva domenii prioritare: suport metodologic pentru transpunerea actelor Uniunii Europene în sectorul justiției, în conformitate cu Acordul de asociere; schimb de experiență în domeniul de activitate al agentului guvernamental, bune practici pentru administrarea și consolidarea capacităților sistemului penitenciar, de probațiune și al expertizelor judiciare. De asemenea, se intenționează intensificarea cooperării juridice și schimbul de informații privind cetățenii, organizațiile și în cazul extrădărilor.

Timpul.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus