Timpul.md

Actualitate 14 Februarie 2019 | 20:06

Un adolescent s-a vaccinat în secret şi îi atacă pe părinţii săi care sunt anti-vaccin

Un adolescent şi-a spus povestea despre cum s-a vaccinat în secret împotriva dorinţelor părinţilor, care credeau în vechile teorii ale conspiraţiei anti-vaccin, deja demontate.

Ethan Lindenberger, în vârstă de 18 ani, a cerut ajutor pe un forum de pe Reddit, întrebând ce vaccinuri trebuie să obţină, pentru că el nu a fost vaccinat deloc până acum pentru că „părinţii mei sunt destul de proşti şi nu cred în vaccinuri. Doar Dumnezeu ştie cum am rămas în viaţă”, a scris acesta.

După ce a citit sfaturile şi s-a consultat cu un pastor, adolescentul a intrat în decembrie anul trecut în Departamentul de sănătate din Norwalk, Ohio, şi a obţinut vaccinuri pentru hepatita A, hepatita B, gripă şi HPV, scrie The Independent.

Când era copil, nu a fost vaccinat pentru pojar, parotidită epidemică şi rubeolă, deşi multe state cer ca cei mici să fie vaccinaţi pentru a fi primiţi la şcoală, iar CDC (Centres for Disease Control and Prevention) recomandă administrarea a câte două doze fiecare. „Statele Unite monitorizează constant şi îndeaproape siguranţa vaccinurilor”, spun reprezentanţii CDC.

Adolescentul a precizat că a încercat să arate informaţii mamei sale, Jill Wheeler, care a avut primii săi doi copii vaccinaţi, până când a aflat că poate să îi sustragă de la această procedură.

„Răspunsul ei a fost simplu că 'asta e ceea ce vor ei să gândeşti'. Am fost surprins că cea mai mare organizaţie de sănătate din întreaga lume poate fi respinsă cu o declaraţie de teoria conspiraţiei”, a spus adolescentul.

A mai spus că mama sa a fost influenţată de un doctor pe nume Andrew Wakefield, ale cărui studii au fost demontate. În anii '90, acesta susţinea că există o posibilă legătură între vaccinul pentru rubeolă şi apariţia autismului. Lucrarea la care a fost coautor a ajuns să fie înlăturată din jurnalul de specialitate The Lancet, fiind considerată un fals.

Mama adolescentului a declarat pentru undark.org că acţiunile fiului ei s-au simţit ca o palmă. „A fost ca şi cum m-a scuipat, zicând 'nu ştii nimic, nu am încredere în tine cu nimic. Nu ştii ce vorbeşti. Ai luat o decizie proastă şi eu o voi rezolva”.

Descopera.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus