Actualitate

Un agent GRU a fost observat la „PROTESTELE religioase” ale sârbilor din Kosovo

Potrivit postului de televiziune kosovar RTK, la protestele de pe 9 ianuarie împotriva legii libertății religioase din Muntenegru a participat un ofițer de informații rus care a intrat ilegal în Kosovo din Muntenegru cu o carte de identitate falsă, emisa pe numele unui reprezentant al misiunii ONU în Kosovo (UNMIK).
Alți doi colaboratori rusi ai agentului GRU, se află în Kosovo din decembrie, relateaza presa citând surse din cadrul agenției de securitate din Kosovo. Potrivit acestora, pe 8 și 9 ianuarie, cei trei și un traducător s-au întâlnit cu clerul sârbesc în mănăstirea Gracanica.

Potrivit presei kosovare, rușii planifică o campanie pentru „protejarea locașurilor sfinte ortodoxei” și ”creșterea activității” în oraș.

Pe 9 ianuarie a avut loc la Gracanica un miting de protest în sprijinul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru. Protestatarii au defilat pe străzi spre mănăstirea Gracanica.

Protestatarii sunt nemultumiti de legea privind drepturile religioase adoptată luna trecută de parlamentul muntenegrean. Naționaliștii sârbi susțin că legea va duce la confiscarea bunurilor Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru. Oficialii muntenegreni au negat în mod repetat acest lucru.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *